tss1bweb

Συμβουλές για την σωστή μελέτη και επιλογή ενός συστήματος ασφαλείας .

Posted on November 23, 2012 · Posted in Uncategorized

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες οι ασφαλιστικές εταιρείες ανάλογα με το συμβόλαιο ασφαλιστικής κάλυψης ενός χώρου ,αντίστοιχα απαιτούν και συγκεκριμένη πιστοποίηση για το σύστημα ασφάλειας .Σημαντικοί παράγοντες για την επιλογή ενός συστήματος ασφαλείας είναι οι 3 παρακάτω παράγοντες .

1.Ο προσδιορισμός του «βαθμού ασφάλειας» με βάση τις ιδιαιτερότητες του κτιρίου.
2.Επίσης καθοριστικός παράγοντας είναι η «περιβαλλοντική  τάξη» της περιοχής η οποία πρέπει να προστατευτεί .
3.Τέλος πρέπει να υπολογισθεί και το “επίπεδο προστασίας” συγκριτικά  των αναγκών και της περιβαλλοντικής τάξης.

4.Κάθε επώνυμος εξοπλισμός συστημάτων ασφαλείας όπως σειρήνες ,αισθητήρες κλ έχουν ένα πιστοποιημένο βαθμό ασφάλειας  (Grade ) το οποίο υποχρεούται να αναγράφει ο κατασκευαστής.

Κάθε μελέτη και εγκατάσταση πρέπει να συμβαδίζει με τον βαθμό ασφαλείας  ο οποίος έχει οριστεί από την μελέτη .

Βαθμίδες πιστοποιημένης ασφάλειας (Grades )

Ο βαθμός πιστοποιημένης ασφάλειας καθορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση
μέσω  του πρότυπου EN 50131-1 .Βάση του οποίου δημιουργήθηκαν 4 βαθμίδες οι οποίες και καθορίζουν αντίστοιχες κατασκευαστικές και σχεδιαστικές απαιτήσεις του εξοπλισμού ανάλογα με την επικινδυνότητα :
Grade 1

Χαμηλής Επικινδυνότητας
Οι εισβολείς αναμένεται να έχουν φτωχή γνώση των συστημάτων ασφαλείας και να χρησιμοποιούν ένα περιορισμένο φάσμα εύκολα διαθέσιμων  εργαλείων.
Grade 2

Μεσαίας  – Χαμηλής  Επικινδυνότητας
Οι εισβολείς αναμένεται να έχουν φτωχή γνώση των συστημάτων ασφαλείας και να χρησιμοποιηθούν  μια σειρά γενικών φορητών εργαλεία και μέσων  (π.χ. testers ,master keys κλ).
Grade 3


Μεσαίας  – Υψηλής επικινδυνότητας
Οι εισβολείς αναμένεται να είναι εξοικειωμένοι με τα συστήματα ασφάλειας και να χρησιμοποιούν ένα πλήρες φάσμα των φορητών εργαλείων και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
Grade 4
Υψηλή επικινδυνότητα
Αποδίδεται όταν η ασφάλεια έχει προτεραιότητα σε σχέση με όλες τις άλλες πτυχές. Οι εισβολείς αναμένεται να έχουν τις δεξιότητες και τους πόρους για να σχεδιάσουν μια εισβολή και να χρησιμοποιηθεί  μια πλήρη γκάμα εξοπλισμού συμπεριλαμβανομένου τα απαραίτητα μέσα για την αντικατάσταση μέρος του εξοπλισμού ενός συστήματος ασφαλείας .

Επικοινωνήστε μαζί μας και ο σύμβουλος ασφάλειας της TSS θα έρθει άμεσα σε επικοινωνία μαζί σας ώστε να σχεδιάσουμε μαζί ένα πιστοποιημένο σύστημα ασφάλειας ανάλογα με τις απαιτήσεις σας .

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας εδώ!